"VB Aroma" korrelgist Vinoferm 7 gram
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Korrelgist Vinoferm VB Arom 7 g
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen. Geeft elegante, aromatische (vooral 2-fenylethanol, roos), romige, genuanceerde wijnen met vooral bloemige aroma’s (witte bloemen) en fruitige tonen (perzik, abrikoos). Hoge productie van 2-fenylethanol (roos). Optimaal te gebruiken bij temperaturen tussen 12 en 18°C. SO2 en alcohol bestendig, POF-negatief.
Kenmerken:
- Saccharomyces Cerevisiae
- Vergistingstemperatuur: 12-18°C
- Gistvoedingsvereiste: medium
- Alcoholtolerantie: 16%
- Glycerol productie: 5-6 g /l
- Killerfactor: ja
- GMO-vrij en vegan
Druivenrassen:
Uitermate geschikt voor Ugni Blanc, Chardonnay, Muscat, Gewürztraminer, Aligoté, Viognier, Pinot Gris, Chenin Blanc, Riesling, Semillon Pinot Blanc, Neuburger, Rotgipfler, Zierfandler (Cirfandli), Kerner, Johannieter, Solaris, …
Dosering:
15-25 g/hl
Gebruik:
Roer 1 deel gist in 7 delen water en 3 delen most bij 35-40°C. Laat gedurende minstens 15 minuten rehydrateren. Voeg daarna toe aan de most. Let erop dat de temperatuur van de giststarter niet meer dan 10°C verschilt van de temperatuur van de most in je gistingstank.
Houdbaarheid:
Vacuüm verpakt. Ongeopend koel en droog bewaren (<15°C, ideaal 4-8°C). Eenmaal geopend, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.
OenoBioTech
|