"Cryo White" wijngist korrel Vinoferm 7 gram
Speciale gist voor de vergisting van witte wijnen die een verbeterd aromatisch profiel vereisen. Ideaal voor koude vergisting. Produceert witte wijnen van hoge kwaliteit met een complex aromatisch profiel waarin bloemige en fruitige tonen harmonieus geïntegreerd zijn.
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Beschrijving - Korrelgist Vinoferm Cryo White 7 g
Speciale korrelgist voor de vergisting van witte wijnen die een verbeterd aromatisch profiel vereisen. Het zorgt voor een goede gisting bij lage temperatuur met een verhoogde productie van barnsteenzuur en glycerol. Ideaal voor de koude maceratie en vergisting.
Produceert witte wijnen van hoge kwaliteit met een complex aromatisch profiel waarin bloemige en fruitige tonen harmonieus geïntegreerd zijn. Geschikt voor bijna alle witte druivensoorten met respect voor het specifieke karakter van elk druivenras.
Kenmerken:
- Saccharomyces Uvarum
- Vergistingstemperatuur: 12-17°C
- Gistvoedingsvereiste: hoog
- Alcoholtolerantie: 14%
- Glycerol productie: 5-6 g/l
- Killerfactor: ja
- GMO-vrij en vegan
Druivenrassen:
Uitermate geschikt voor druivenrassen zoals Riesling, Grüner Veltliner, Silvaner, Pinot Blanc, Welsriesling.
Dosering:
20-30 g/hl
Gebruik:
Roer 1 deel gist in 7 delen water en 3 delen most bij 35-40°C. Laat gedurende minstens 15 minuten rehydrateren. Voeg daarna toe aan de most. Let erop dat de temperatuur van de giststarter niet meer dan 10°C verschilt van de temperatuur van de most in je gistingstank.
Houdbaarheid:
Vacuüm verpakt. Ongeopend koel en droog bewaren (<15°C, ideaal 4-8°C). Eenmaal geopend, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.
OenoBioTech
|
Schrijf een recensie
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Gistemmer 16L incl waterslot
- Niet op voorraad