"Aroma" korrelgist Vinoferm 7 gram

€ 4,50 (incl. btw)
star star star star star

Speciale korrelgist voor het vergisten van moderne witte wijnen met frisse fruitaroma's (aardbeien, abrikozen, bananen). Ook geschikt voor rosé wijnen en Orange Wine.

  • Voor moderne, aromatische witte wijnen
  • Consistente resultaten
  • Goede SO2 tolerantie
  • Medium gistvoedingsvereiste
  • GMO-vrij en vegan
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk moderne witte wijnen met frisse fruitaroma's (aardbeien, abrikozen, bananen). Ook geschikt voor rosé wijnen en Orange Wine. Uitstekend voor aromatische wijnen die jong gedronken worden.

Een vergisting met Vinoferm Arom verloopt snel en kan uitstekend opgestart worden bij lage temperaturen, met een goede weerstand tegen SO2 en weinig schuimproductie. Sterke ontwikkeling van frisse fruitaroma’s en citrus, daarnaast ook bloemige en fruitige toetsen. In te zetten vanaf 14°C maar optimaal te gebruiken bij temperaturen tussen 16 en 18°C.

Kenmerken:

  • Saccharomyces cerevisiae
  • Vergistingstemperatuur: 14-22°C
  • Gistvoedingsvereiste: medium
  • Alcoholtolerantie: 15%
  • Glycerol productie: 4-6 g/l
  • Killerfactor: nee
  • GMO-vrij en vegan

Druivenrassen:
Uitermate geschikt voor kruidige en aromatische druivenrassen zoals Ugni blanc, Chardonnay, Muscat, Gewurztraminer, Aligoté, Viognier, Pinot gris, Chenin blanc, Riesling, Semillon, …

Dosering:
15-25 g/hl

Gebruik:
Roer 1 deel gist in 7 delen water en 3 delen most bij 35-40°C. Laat gedurende minstens 15 minuten rehydrateren. Voeg daarna toe aan de most. Let erop dat de temperatuur van de giststarter niet meer dan 10°C verschilt van de temperatuur van de most in je gistingstank.

Houdbaarheid:
Vacuüm verpakt. Ongeopend koel en droog bewaren (<15°C, ideaal 4-8°C). Eenmaal geopend, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.

OenoBioTech

OenoBioTech is een toonaangevende, onafhankelijke fabrikant en verdeler van hoogwaardige drankingrediënten en hulpmiddelen voor verwerking van wijn, bier, cider, drinkbare alcohol en vruchtensappen. De producten zijn ontwikkeld om de kwaliteit, smaak, het uiterlijk en de houdbaarheid van de dranken te verbeteren. OenoBioTech levert wereldwijd wijningrediënten. Onder haar klanten bevinden zich veel bekende internationale wijnproducenten. Het bedrijf is ISO 9001, ISO 22000 en FSSC 22000 gecertificeerd, evenals Kosher en Halal.

Specificaties

Gegevensblad

Vacupack; Nee
Verpakking Gist; Zakje
Gistsoort; Cerevisiae
Ideale Vergistingstemperatuur; 17 °C
Gistvorm Droog
Var. Diastaticus; Nee
Alcoholtolerantie 16 %
Voor Wijn; Wit
Verpakkingsgrootte; 7 g
Dosering; 20 g/hl
BM-BL.001.007.7
24 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in