"Chardonnay" wijngist korrel Vinoferm 7 gram
Korrelgist voor witte wijnen met een rijpe, complexe fruitigheid (rijp tropisch fruit). Geschikt voor koude vergisting. Ideaal voor wijnen die op hout gelagerd worden.
- Voor witte wijnen met een complexe fruitigheid
- Geschikt voor koude vergisting
- Consistente resultaten
- Medium gistvoedingsvereiste
- GMO-vrij en vegan
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met rijpe, complexe fruitigheid (rijp tropisch fruit). Vinoferm Chardonnay is ideaal voor de koude maceratie en vergisting die de aroma's beter behoudt. Uitermate geschikt voor wijnen die op hout gelagerd worden.
Goede weerstand tegen SO2. Kan gebruikt worden vanaf 12°C. Een typische vergisting verloopt snel en met weinig schuimvorming.
Kenmerken:
- Saccharomyces Cerevisiae
- Vergistingstemperatuur: 12-19°C
- Gistvoedingsvereiste: medium
- Alcoholtolerantie: 16%
- Glycerol productie: 4-6 g/l
- Killerfactor: ja
- GMO-vrij en vegan
Druivenrassen:
Uitermate geschikt voor druivenrassen zoals Chardonnay, Ugni Blanc, Viognier, Chenin Blanc, Riesling, Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris, Solaris.
Dosering:
15-25 g/hl
Gebruik:
Roer 1 deel gist in 7 delen water en 3 delen most bij 35-40°C. Laat gedurende minstens 15 minuten rehydrateren. Voeg daarna toe aan de most. Let erop dat de temperatuur van de giststarter niet meer dan 10°C verschilt van de temperatuur van de most in je gistingstank.
Houdbaarheid:
Vacuüm verpakt. Ongeopend koel en droog bewaren (<15°C, ideaal 4-8°C). Eenmaal geopend, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.
OenoBioTech |
Gegevensblad
- Vacupack; Nee
- Verpakking Gist; Zakje
- Gistsoort; Cerevisiae
- Ideale Vergistingstemperatuur; 16 °C
- Gistvorm; Droog
- Var. Diastaticus; Nee
- Alcoholtolerantie; 16 %
- Voor Wijn; Wit
- Verpakkingsgrootte; 7 g
- Dosering; 20 g/hl
Je bent misschien ook geïnteresseerd in