"Grand Cru" wijngist korrel Vinoferm 7 gram
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Korrelgist Vinoferm Grand Cru 7 g
Speciale korrelgist voor gestructureerde rode wijnen van hoge kwaliteit, bestemd voor rijping op vat. Ontwikkelt een complex en vitaal aromatisch profiel, met een uitstekende kleurstabiliteit door het vrijkomen van polyfenolen. Fermenteert bij een breed temperatuurbereik en geeft polysachariden vrij.
Vinoferm Grand Cru bevordert de ontwikkeling van malolactische gisting. Ontwikkelt typische complexe primaire aroma's, waarbij kruidige, aromatische kruiden en gedroogd fruit harmonieus geïntegreerd worden.
Kenmerken:
- Saccharomyces Cerevisiae
- Vergistingstemperatuur: 18-28°C
- Gistvoedingsvereiste: medium
- Alcoholtolerantie: 16%
- Glycerol productie: 5-7 g/l
- Killerfactor:nee
- GMO-vrij en vegan
Druivenrassen:
Uitermate geschikt voor Pinot Noir, Gamay, Lemberger, Cabarnet, Cabarnet Cortis/Cantor/Jura, Sangiovese, Dornfelder.
Dosering:
15-25 g/hl
Gebruik:
Roer 1 deel gist in 7 delen water en 3 delen most bij 35-40°C. Laat gedurende minstens 15 minuten rehydrateren. Voeg daarna toe aan de most. Let erop dat de temperatuur van de giststarter niet meer dan 10°C verschilt van de temperatuur van de most in je gistingstank.
Houdbaarheid:
Vacuüm verpakt. Ongeopend koel en droog bewaren (<15°C, ideaal 4-8°C). Eenmaal geopend, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.
OenoBioTech
|