"Champ" wijngist korrel Vinoferm 7 gram
Speciale neutrale korrelgist voor mousserende wijnproductie volgens de traditionele methode. Goede flocculatie-eigenschappen, ook in te zetten bij stagnerende gisting of voor hergisting.
- Voor mousserende wijnen
- Saccharomyces Bayanus
- Consistente resultaten
- Lage gistvoedingsvereiste
- GMO-vrij en vegan
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Speciale neutrale korrelgist voor mousserende wijnproductie volgens de traditionele methode. Goede flocculatie-eigenschappen, ook in te zetten bij stagnerende gisting of voor hergisting.
Met de traditionele methode produceert deze gist wijnen met een grote finesse, zonder ongewenste bijsmaken. Vinoferm Champ is bestand tegen hoge CO2-gehaltes en heeft een hoge alcoholtolerantie. Ontwikkelt de typische aroma's van de druivensoorten en integreert harmonieus florale toetsen.
Kenmerken:
- Saccharomyces Bayanus
- Vergistingstemperatuur: 15-25°C
- Gistvoedingsvereiste: laag
- Alcoholtolerantie: 18%
- Glycerol productie: 4-6 g/l
- Killerfactor: ja
- GMO-vrij en vegan
Druivenrassen:
Geschikt voor alle druivensoorten.
Dosering:
15-25 g/hl
Gebruik:
Roer 1 deel gist in 7 delen water en 3 delen most bij 35-40°C. Laat gedurende minstens 15 minuten rehydrateren. Voeg daarna toe aan de most. Let erop dat de temperatuur van de giststarter niet meer dan 10°C verschilt van de temperatuur van de most in je gistingstank.
Houdbaarheid:
Vacuüm verpakt. Ongeopend koel en droog bewaren (<15°C, ideaal 4-8°C). Eenmaal geopend, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.
OenoBioTech |
Specificaties
Gegevensblad
- Vacupack; Nee
- Verpakking Gist; Zakje
- Gistsoort; Bayanu
- Ideale Vergistingstemperatuur; 20 °C
- Gistvorm; Droog
- Var. Diastaticus; Nee
- Alcoholtolerantie; 18 %
- Voor Wijn; All Round
- Verpakkingsgrootte; 7 g
- Dosering; 20 g/hl
Je bent misschien ook geïnteresseerd in