"Champ" wijngist korrel Vinoferm 7 gram

€ 3,99 (incl. btw)
star star star star star

Speciale neutrale korrelgist voor mousserende wijnproductie volgens de traditionele methode. Goede flocculatie-eigenschappen, ook in te zetten bij stagnerende gisting of voor hergisting.

  • Voor mousserende wijnen
  • Saccharomyces Bayanus
  • Consistente resultaten
  • Lage gistvoedingsvereiste
  • GMO-vrij en vegan
Aantal
Op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Speciale neutrale korrelgist voor mousserende wijnproductie volgens de traditionele methode. Goede flocculatie-eigenschappen, ook in te zetten bij stagnerende gisting of voor hergisting. 

Met de traditionele methode produceert deze gist wijnen met een grote finesse, zonder ongewenste bijsmaken. Vinoferm Champ is bestand tegen hoge CO2-gehaltes en heeft een hoge alcoholtolerantie. Ontwikkelt de typische aroma's van de druivensoorten en integreert harmonieus florale toetsen.

Kenmerken:

  • Saccharomyces Bayanus
  • Vergistingstemperatuur: 15-25°C
  • Gistvoedingsvereiste: laag
  • Alcoholtolerantie: 18%
  • Glycerol productie: 4-6 g/l
  • Killerfactor: ja
  • GMO-vrij en vegan

Druivenrassen:
Geschikt voor alle druivensoorten. 

Dosering:
15-25 g/hl

Gebruik:
Roer 1 deel gist in 7 delen water en 3 delen most bij 35-40°C. Laat gedurende minstens 15 minuten rehydrateren. Voeg daarna toe aan de most. Let erop dat de temperatuur van de giststarter niet meer dan 10°C verschilt van de temperatuur van de most in je gistingstank.

Houdbaarheid:
Vacuüm verpakt. Ongeopend koel en droog bewaren (<15°C, ideaal 4-8°C). Eenmaal geopend, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.

OenoBioTech

OenoBioTech is een toonaangevende, onafhankelijke fabrikant en verdeler van hoogwaardige drankingrediënten en hulpmiddelen voor verwerking van wijn, bier, cider, drinkbare alcohol en vruchtensappen. De producten zijn ontwikkeld om de kwaliteit, smaak, het uiterlijk en de houdbaarheid van de dranken te verbeteren. OenoBioTech levert wereldwijd wijningrediënten. Onder haar klanten bevinden zich veel bekende internationale wijnproducenten. Het bedrijf is ISO 9001, ISO 22000 en FSSC 22000 gecertificeerd, evenals Kosher en Halal.

Specificaties

Gegevensblad

Vacupack; Nee
Verpakking Gist; Zakje
Gistsoort; Bayanu
Ideale Vergistingstemperatuur; 20 °C
Gistvorm; Droog
Var. Diastaticus; Nee
Alcoholtolerantie; 18 %
Voor Wijn; All Round
Verpakkingsgrootte; 7 g
Dosering; 20 g/hl
BM-BL.001.003.7
58 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in