Gelatine 20% Vinoferm 100ml
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Speciaal voor klaring van wijnen, sappen, ... Bij voorkeur te gebruiken in combinatie met kieselsol (1 ml kieselsol + 1 ml gelatine, afzonderlijk toevoegen !). Geeft snel resultaat en weinig neerslag. Veel makkelijker in gebruik dan de poedervorm !
Dosis: 2,5 - 5 ml / 10 l.
Hoe bepalen welk klaringsmiddel te gebruiken?
Een van de gemakkelijkste en nog steeds een van de beste methodes is “trial and error”: neem van de te klaren wijn meerdere stalen en doe deze in proefbuisjes. Voeg aan ieder proefbuisje enkele milliliters of grammen van een ander klaringsmiddel toe. Ook een proefbuisje wijn/sap met pecto-enzym en een ander met alfa-amylase (bij zetmeelrijke vruchten) zijn nuttig. Na enkele uren uitklaren zie je welk klaringsmiddel het beste resultaat geeft.
Schrijf een recensie
Je bent misschien ook geïnteresseerd in