Fbn Ontzuurder Vinoferm 100 Gr
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Op basis van Cacium Carbonaat, Kaliumcarbonaar en Kaliumtartraat onzuurder. Door deze samensteling wordt de ontzuring op een meer gebalanceerde wijze gedaan dan wanneer je een enkele ontzuurder gebruikt. Hierdoor komt het de smaak van wijn ten goede.
Dosis : 10 g / 10 liter vermindert de zuurgraad met 1 g / liter.
Wanneer en hoe?
Het liefste ontzuur je zo vroeg mogelijk in het proces. (neerslag)kalk s de meest gebruikte ontzuurder.
Gebruik bij het ontzuren altijd een groot genoeg vat omdat er vaak veel schuimvorming is bij het ontzuren.
Voeg de nodige hoeveelheid ontzuurder toe aan het mengsel, roer goed en laten rusten. Herhaal dit een aantal keer totdat er geen Co2 meer aangemaakt wordt(gasgeluid). Laat nu alles minimaal 12 uur bezinken en hevel de most/wijn nu over zonder de witte laag onderaan het vat.