Chocolade mout Dark Viking 800-1000 EBC 1 Kg tht 24-5-25
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Chocolademout Castle Malting
Belgische mout Castle Malting Chocolat. Geroosterd tot een temperatuur van 220°C, vervolgens zeer snel gekoeld zodra de gewenste kleur is bekomen.
Kenmerken
Castle Malting Chocolat mout is geroosterd op hoge temperatuur om de diepbruine kleur te bekomen, waaraan de mout zijn naam dankt. Wordt vooral gebruikt om de donkere kleur te bekomen en een geroosterde notensmaak aan bier te geven. Deze mout heeft veel eigenschappen gemeen met de Black Malt, maar is minder bitter en lichter, omdat ze gebrand is gedurende een kortere periode en bij lagere eindtemperaturen. Bevat gluten.
Toepassingen
Zwaardere donkere bieren, zwarte bieren, zoals porters, stouts en bruine ales. Tot 7% van het beslag.
Opslag
Bewaar mout in een schone, koele (< 22°C) en droge (< 35% RV) ruimte.
Datasheet
- Gewicht/ Inhoud
- 1Kg
- EBC
- 800-1000EBC
1000-1250EBC - Soort graan
- Donkere mout
Speciale mout