Chocolade Tarwemout Weyermann 900-1200 Ebc 5 Kg
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Chocolade Tarwemout Weyermann
Geproduceerd van tarwe van hoge kwaliteit. Langzaam en grondig verwerkt in ons vatrijpingproces. Gelijkmatig geroosterde, koffiebruine, aromatisch korrels. Voegt diepe, ondoorzichtig kleur en complexe smaken aan zeer donkere bieren toe. Bevat gluten.
Smaak: mild roosterachtig aroma; tonen van koffie, donkere chocolade en brood
Roostmouten
Deze donkergekleurde, geroosterde mouten worden gebruikt voor het maken van donkere bieren zoals stout, donkere abdijbieren... Geeft een nootachtige tot geroosterde smaak aan je bier, afhankelijk van de gebruikte dosis. Gebruik deze mouten in kleine hoeveelheden van 1 tot 5%.
Het Malt Aroma Wheel®, een waardevol brouwinstrument voor de ontwikkeling en beschrijving van bierrecepten
Door de wereldwijde trend naar steeds meer speciaalbieren met karakter en de groeiende populariteit van deze bieren bij de consument, worden speciaalmouten steeds vaker gebruikt in zowel grote, middelgrote als kleine brouwerijen. Voor dit snelgroeiende marktsegment biedt Weyermann® het breedste scala aan moutvariëteiten.
Door de nieuwe trends in biersmaken is het voor brouwers nog belangrijker om over een standaardwoordenschat te beschikken om de verschillende kenmerken te beschrijven van de speciaalmouten die ze in hun maische doen. Om die reden heeft Weyermann® een nieuw instrument, het Malt Aroma Wheel®, ontwikkeld. Het helpt brouwers bij de selectie en het gebruik van hun speciaalmouten. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.
Datasheet
- Gewicht/ Inhoud
- 5 Kg
- EBC
- 800-1000EBC
1000-1250EBC - Soort graan
- Speciale mout
- Beste bierstijl
- Bruin
Quadrupel
Stout