Tarwemout Light Weyermann 3-5 Ebc 5 Kg tht 28-2-25
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Geproduceerd van tarwe van hoge kwaliteit. Ideaal basisgraan voor witte Weizenbieren, zoals Hefeweizen en Kristallweizen. Essentieel ingrediënt van tarwebieren in Noord-Amerikaanse kroegen. Voegt romigheid, body en complexe tarwesmaken aan hooggegiste bieren toe. Bevat gluten.
Smaak: tonen van brood, noten, biscuit, toffee en lichte karamel
Tarwemouten
Basismout voor alle tarwebieren. Lichte tarwemout wordt ook in kleinere hoeveelheden gestort voor het verkrijgen van een ‘brood’-toets.
Het Malt Aroma Wheel®, een waardevol brouwinstrument voor de ontwikkeling en beschrijving van bierrecepten
Door de wereldwijde trend naar steeds meer speciaalbieren met karakter en de groeiende populariteit van deze bieren bij de consument, worden speciaalmouten steeds vaker gebruikt in zowel grote, middelgrote als kleine brouwerijen. Voor dit snelgroeiende marktsegment biedt Weyermann® het breedste scala aan moutvariëteiten.
Door de nieuwe trends in biersmaken is het voor brouwers nog belangrijker om over een standaardwoordenschat te beschikken om de verschillende kenmerken te beschrijven van de speciaalmouten die ze in hun maische doen. Om die reden heeft Weyermann® een nieuw instrument, het Malt Aroma Wheel®, ontwikkeld. Het helpt brouwers bij de selectie en het gebruik van hun speciaalmouten. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.