Op 24 en 31 december zijn wij om 13.00u gesloten wij zijn op 27 december om 10.00u weer geopend. In het nieuwe jaar is onze eerste werkdag weer op 2 januari 10.00u Kunt u iets niet vinden op onze site? Vaak hebben wij het wel op voorraad! Schroom niet om te bellen of te mailen. Wij proberen binnen 1 dag te verzenden!
Fysieke winkel!
Deskundig advies
Groot assortiment
Vragen? 023-785 41 65
Pecto-Enzyme Vinoferm Zymex 100 G
€ 4,99 (incl. btw)
star
star
star
star
star
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Zymex
Wordt gebruikt bij wijn of sap van pectinerijke vruchten. Breekt de pectine in de vruchten af, geeft zo meer sap en voorkomt troebels. Bij voorkeur te bewaren in de koelkast.
Dosis: 4-8 g (ml)/10 kg fruit of most bij een inwerktijd van 12 uur op 20°C.
Het gebruik van enzymenOver enzymen bestaan de wildste verhalen. Daarom hier even een aantal zaken op een rijtje. Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertemperatuur (20°C) en met een inwerktijd van 12 uur. Iedere temperatuurverlaging van 7° kan opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. Iedere halvering van de gewenste contacttijd kan eveneens opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voeg bv. nooit bentonieten toe als de enzymen nog in werking zijn. Laat dus minimaal 12 uur tussen de enzymentoevoeging en de bentoniet-toevoeging. |
BM-BL.003.064.3/100
7 Items
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van de opmerking. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.
Schrijf een recensie
Sturen