• Niet op voorraad

Aromazyme 100 gr Lallemand

€ 31,95 (incl. btw)
star star star star star
Aantal
Niet op voorraad

  •   Fysieke winkel!
  •   Deskundig advies
  •   Groot assortiment
  •   Vragen? 023-785 41 65

Lallemand Aromazyme werd ontwikkeld om de complexiteit van het aroma en smaakprofiel van de gebruikte hop in het bier te verhogen.

  • Vergroot de diversiteit van hopsmaken en aroma's door de verhouding van specifieke terpeenverbindingen te veranderen.
  • Verbetert het mondgevoel en de drinkbaarheid van het bier door de onaangename, harde bitterheid te verminderen.
  • Verhoogt de wortvergistbaarheid lichtjes.
  • Geeft meer karakter en diepgang aan minder verfijnde hopvariëteiten.

Lallemand Aromazyme is een voor levensmiddelen geschikt enzympreparaat met een sterke glycosidaseactiviteit, afgeleid van een geselecteerde stam van Aspergillus niger. Het bestaat uit β-glucosidase-enzymen die de glycosidische bindingen kunnen hydrolyseren, waardoor monoterpene-alcoholverbindingen vrijkomen, net als glucose. Het werd ontwikkeld om het hoparoma en het smaakprofiel van bier complexer te maken. Het gebruik van Aromazyme tijdens de gisting geeft brouwers de mogelijkheid om hun hopgebruik te optimaliseren door bijkomende vluchtige aromaverbindingen te vormen, waardoor de totale hophoeveelheden afnemen, of door minder uitgesproken hopvariëteiten te gebruiken.

Specificaties:

  • Aanbevolen dosering: 5 g/hl
  • Optimale activiteit tussen pH 3,5 en 6,5; hoewel er bij pH 3,0 nog steeds een lagere activiteit wordt waargenomen voor gebruik in zure bieren.
  • Optimaal temperatuurbereik: 15-65 °C
  • Gebruik: verdun het enzym in een geschikte hoeveelheid water (~1 g in 10 ml) om een gelijkmatige verdeling in het gistingsvat te garanderen.
BM-BL.050.639.4

Datasheet

Gewicht/ Inhoud
0-100 gram
Beste bierstijl
Neutraal - alle bierstijlen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in