Opti-White Lallemand 1kg
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Opti-White™ is een specifieke geïnactiveerde gist met hoge antioxiderende eigenschappen. Het gebruik van Opti-White™ bij het begin van de gisting resulteert in rondheid en een grotere aromatische complexiteit in witte wijnen. Omdat de unieke eigenschappen beschermen tegen oxidatie van fenolen en aroma's, draagt Opti-White™ bij aan een beter kleurbehoud en de aromatische frisheid van witte wijnen.
De gistcelwandcomponenten van Opti-White™ lossen langzaam op tijdens de gisting en rijping. Deze polysachariden hebben een zeer positieve invloed, waardoor de wijnen ronder en gladder worden. Hun werking versterkt de autolyse van gisten.
Dosering: 30-50 g/hl aan het sap toevoegen voor rondheid, anti-oxidatieve kleurbescherming en aromatische frisheid. 20-30 g/hl tegen het einde van de gisting toevoegen voor een vollere wijn en een betere integratie van hout en alcohol.