Pediococcus 5733 vloeibare biergist Wyeast
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Melkzuurbacteriën gebruikt voor het bekomen van Belgische bieren waarbij een zekere bijkomende zurigheid wenselijk is. Dikwijls teruggevonden in lambik en andere Belgische bieren. Maakt veel zuur aan waarbij het steeds zuurder wordt naarmate langere bewaring. Vergistingstemperatuur: 15-35 °C.
Smack Pack Activator
Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum.
Belangrijke mededeling
Activator™ pakketten zwellen soms licht of matig tijdens het transport of de bewaring. Dit wijst niet op bederf als het pakket minder dan 6 maanden oud is en op de juiste wijze werd behandeld. Dit komt door kleine hoeveelheden voedingsstoffen die bij het verpakken achterblijven, waardoor de cultuur geactiveerd en CO2 geproduceerd wordt. Sommige stammen zijn hiervoor gevoeliger dan andere.
Datasheet
- Gewicht/ Inhoud
- 101-500 ml
- Korrel/vloeibaar
- Vloeibaar
- Beste bierstijl
- Fruitbier/Neipa
Lambiek
Sour