KVEIK ale yeast Lallemand premium series 11g
-
Fysieke winkel!
-
Deskundig advies
-
Groot assortiment
-
Vragen? 023-785 41 65
Kveik is een Noors dialectwoord dat gist betekent. In de Noorse boerentraditie werd kveik bewaard door te drogen en werd het van generatie op generatie doorgegeven. Kveik is de originele, traditionele gedroogde gist.
De LalBrew® Voss stam werd verkregen van Sigmund Gjernes (Voss, Noorwegen), die deze cultuur sinds de jaren '80 op traditionele wijze in stand heeft gehouden en ruimhartig heeft gedeeld met de bredere brouwgemeenschap.
LalBrew® Voss werkt bij een brede range van fermentatietemperaturen (25-40°C), met een zeer hoog optimaal bereik van 35-40°C. De vergisting verloopt zeer snel binnen het optimale temperatuurbereik, waarbij de volledige uitvlokking meestal wordt bereikt binnen 2-3 dagen. Het smaakprofiel is consistent over het hele temperatuurbereik: neutraal met subtiele fruitige tonen van sinaasappel en citrus. De uitvlokking is zeer hoog en produceert heldere bieren zonder de nood aan filtratie of hulpmiddelen.
- uitvlokking: zeer hoog
- alcoholtolerantie: 12% vol.
- vergistingstemperatuur: 25 - 40°C | optimaal: 35 - 40°C
- dosis: 100 g/hl
Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles. Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren,…..
- Sedimentatie: middelmatig
- Einddensiteit: hoog
- Gistingstemperatuur : 15 - 24°C
- Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl
- Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl
Datasheet
- Gewicht/ Inhoud
- 0-100 gram
- Korrel/vloeibaar
- Korrel
- Beste bierstijl
- Neutraal - alle bierstijlen
- Smaak en geur gist
- Neutraal